Nézzünk néhány gyakran ismételt kérdést (gyik)

Weblapot vagy honlapot?

Ezt a kérdés sokszor felteszik nekünk,tulajdonképpen a kettő között nincs különbség.

Honlap, webhely, weblap, weboldal

E szavakat többféle értelemben használhatjuk. Az „eredeti” definíció szerint – melyet a World Wide Web Consortium határozott meg – a következő:

Egy vagy több webes forrásból származó információk összessége, amelyet egyidejű feldolgozásra szánnak, és egy egyszeri URI határoz meg. Jobban mondva, egy weblap egy webes forrás, amely további webes forrásokat foglalhat magába egyetlen közös egységként való feldolgozásra, és azon egyedüli webes forrás URI-je hivatkozik rá,

A magyar nyelvben – főként a „hétköznapokban” – általában három értelmet tulajdonítunk a honlap, webhely, weblap és weboldal szavaknak.

 

Bármilyen domainnevet választhatok?

Bármilyet ami még nincs foglalva. Ezt könnyen leellenőrízhetjük a www.domain.hu oldal, keresés menüpontjánál. Léteznek védett domain nevek is. Ilyen pl. minden városnév. Vagyis a www.budapest.hu-t természetesen nem lehet lefoglalni, még ha esetleg nincs is rajta tartalom.

 

Mire van szükségem a megrendeléshez?

Cég esetén a domain név regisztrálásához cégkivonat és aláírási címpéldány másolatokra. Magánszemélynek csak személyi igazolvány és magyar állampolgárság szükséges.
Továbbá Jó ötletre a weboldalhoz, vagy termékekre a webáruházhoz és jó minőségű képekre.

 

Mikor és hogyan adjam át az anyagokat a honlapkészítéshez?

A jó hír, hogy a mai digitális világunkban az adatok átküldése egymás számára megoldott. Minden információt elküldhet nekünk e-mailben. A szövegeket, termék- és szolgáltatás bemutatókat nyugodtan írja meg egy Word dokumentumban, vagy egy sima e-mailben és úgy küldje el. A képeket pedig szintén mellékelheti az e-mailben. Ha nagy felbontású képekről van szó, akkor 4-nél több képet ne csatoljon egy levélhez. Az e-mail egy korlátozott dolog a méretet illetően.

Ezen túl, ha ragaszkodlk a papír alapú közléshez  -, akkor postán vagy futárral is elküldhető. Ez esetben kérem jelezze, hogy postán fogja küldeni az anyagot.

 

 

Veresegyház: Bálint Sándor Weblap Honlapkészítés,webáruház készítés. Honlapunk elérhetősége Veresegyház pest megye Weblapkészítő Honlapkészítő Veresegyház. központjában.