Webdizájn

Egy honlap legfőbb célja, hogy bemutassa a honlap tulajdonosát, vállalkozását, szervezetét vagy termékeit. Ehhez azonban ma már nem elegendő a megfelelő tartalom kialakítása, legalább ilyen fontos a megfelelő megjelenés, a webarculat kialakítása, amelynek tükröznie kell a tartalmat, és megfelelő képet kell kialakítania a látogatóban a honlap tulajdonosáról. Egy igényes weblap megfelelő arculata sok mindent elárulhat annak tulajdonosáról is. Ha egy honlap külső megjelenéséből az derül ki, hogy az 5-6 évvel ezelőtt készült, és mára ódivatúnak, elmaradottnak számít, akkor az azt a benyomást kelti a látogatóban, hogy a cég képtelen a megújulásra, nem tart lépést a fejlődéssel. Az internetes technológiák, a böngészők fejlődésével egyidőben mára elvárás lett egy honlap 2-3 évente történő arculatváltása.

Kutatások bizonyítják, hogy egy jól megtervezett vizuális élmény sokkal nagyobb hatással van a látogatóra, mint maga a tartalom.

Természetesen, a legjobb dizájn sem ér semmit tartalom nélkül, mint ahogyan fordítva sem: a tökéletes tartalom semmitmondóvá válhat, ha nem hozzáillő a vizuális megjelenés, nem megfelelő a webarculat.

Egy honlap csak akkor lehet sikeres, ha megfelelően kialakított arculattal és információdús, áttekinthető tartalommal párosul a kezelhetőség, a funkcionalitás is. Egyedi weboldalak készítése.