Mobilra optimalizálás

Egy weboldal internetes megjelenése után, vagy azzal párhozamosan, hála a hordozható eszközök rohamos elterjedésének, elengedhetetlen annak mobiltelefonra és a különböző hordozható eszközökre történő optimalizálására is, hiszen egyre többen böngésszük az internetet ezen eszközeinkről.

Egy honlap mobil verzió nélkül nagyon nehezen kezelhető bármely hordozható eszközről, éppen ezért ennek hiányában a felhasználók nagy valószínűséggel továbblépnek majd weboldaláról.

A mobilbarát verzióval bármikor, bárhonnan elérhetővé teszi weboldalát, vagy webáruházát. A mobiltelefonra optimalizált honlap megegyezik a fő weboldal tartalmával és designjával, de mégis másképpen megjelenítve azt, elősegítve ezzel a kényelmes és gyors böngészést a hordozható internet eszközökön is, amik alapvetően nehezebben használhatóak ezen célra, mint egy asztali számítógép, vagy laptop. Kisebb a kijelzőjük, mint egy monitoré, nehezebb rajtuk gépelni, vagy elérni a különböző menüpontokat.

Ezen kezelési nehézségeket mind ki kell küszöbölnünk, mindezt pedig úgy, hogy egy honlapjára látogató minél kevesebb zoomolással, a lehető legkevesebb lépéssel érje el azt, amit keres, vagy megvásárolni szeretne például.

carpcity